EM veckan

Hela förra veckan var jag, mamma & Jennifer på EM. Var en galet bra vecka med många svenska placeringar, vi hade hoppaketet så vi såg alla hoppklasser. Så fredagen och söndagen var ju bäst, men har nog aldrig vart så nervös. Satt med saker framför ansiktet för jag inte våga kolla, haha. Var helt skakig efter varje svensk runda, mest Peders rundor på söndagen... men vilket EM han & Allan gör, fruktansvärt bra förebild för unga ryttare! 

En bra vecka som avslutades på allra bästa sätt! 

Vo hade lite "vila" i tre dagar, fre-sön då jag inte hann rida när vi var i Göteborg till sent på kvällarna och åkte tidigt på morgonen. det var han värd! Så nu har jag ridit igång han igår & idag, så imorgon tar vi ett litet hoppass inför helgens tävling. Är första inomhus tävlingen och vi hoppar bara en 130 som mjukstart! 

I går började skolan också så man känner att man lever igen, haha! Är verkligen delade känslor inför sista året... men bara att ta tag i sista året och kämpa! 
Hoppas ni har en bra vecka, kram :) 


ALLTSÅ VILKEN HÄST JAG HAR!

Alltså min häst, Vo Limit. Jag är helt mållös över våran utomhus säsong och som han (vi!) har presterat. 
 
Hoppade en 140 i lördags i Värnamo. Var en lång bana och man fick rida varenda lite millimeter men vi kämpade så jäkla bra ihop! Men till SISTA hindret rider jag så jäkla dåligt, eller vi kommer helt fel på linjen helt enkelt. Var två hinder som stod vinklade, kom långt in på linjen och ville komma ut så han inte skulle behöva hoppa hindret super snett. Får inte ut han tillräckligt och vi får ett halvt sista galoppsprång vilket inte går i 140.. Vo gör sitt yttersta för att klara den stora oxern men det fanns inte en chans att han skulle nå över. Så blir en rivning på SISTA BOMMEN! Jag tar på mig det helt och jag är ändå så otroligt glad över våra två första 140 där han hoppar fantastiskt och är bara så jävla bra! SÅÅ nära att vara felfria så var besviken på mig själv efteråt men nöjd ändå, haha. 
Är inte många som rider sina två första 140 med endast en rivning, världens bästa Vo!
 
Vo har rivit 2 hinder de senaste två tävlingarna, totalt 5 klasser och 59 hinder. Och då är det inte språng (alltså kombination) utan en kombination räknas som ett hinder! Det är en fantastisk statisik och den ena rivningen är helt mitt fel!!
Jag valde att inte starta på söndagen då Vo har presterat så bra under hela sommaren, han fick gå i hagen och skritta ut en runda under dagen istället. 
Nästa tävling är om 2 veckor, då går jag ner till 130 och hoppar endast den klassen under helgen för att se hur han fungerar inomhus. Han passar bättre utomhus då jag kan uttnytja hans stora galopp men brukar funka helt ok inomhus också! 
 
Här kommer filmerna. 
130 först då, han var lite stark på vissa linjer men hoppa fina språng och följde mig bra i svängar mm! Vi gör det vi ska så är nöjd med rundan. 
 
140 då. Alltså säger bara FANTASTISKA HÄST!!!! 

Tävling i Värnamo

Har haft en bra första tävlingsdag i Värnamo. Är tredagars tävling för oss och idag hoppa vi en 130 klass! Vo var super hela rundan och hoppa riktigt bra. Vi var felfria och hamna på en 14 plats av 83 starter, vilket är sjukt bra! Fick en väldigt bra känsla idag, han var något stark till några hinder. Tror det var pga att framhoppningen var inne och tävlingen var ute sen, men så jäkla bra ändå! Bästa Vo ⭐️ 


Imorgon hoppar vi en 140 klass, vår andra ihop. Så har noll förväntningar även om det gick bra förra gången! Sen på söndag hoppar vi 135, håll tummarna för oss!!