Hästig helg på ingång

Heej! Min semester vecka lider mot sitt slut, bara helgen kvar nu som ska tillbringas endast med hästar typ. Idag på förmiddagen red jag Zipp i paddocken inför tävlingen och han kändes fräsch, hoppar 1m i kungsbacka imon. Hoppas han känns fin och så nu efter han lilla bristning! Sen red jag Vo trädövningar som egentligen är en rehab övning men som är såå bra för att stärka dom och med lydnad, så ska lägga in det en gång i veckan nu ungefär. Det enda man behöver ha är en kulle som går lite upp och nedför och lite träd i backarna så rider man runt dem endast med hjälp av sits och skänklar. I början kan man behöva ha lite kortare tyglar för att hjälpa till lite men sen ska de inte behövas. I eftermiddag ska jag umgås med Erik sen ikväll ska vi nog äta hos mormor & morfar med släkten.
Imorgon blir de en tidig tävling sen ska jag och mamma till Varberg summer horse show och kolla klasserna där. Även på söndagen ska jag, Erik, Jennifer, Anton, mamma & pappa till horse showen så blir en hästig helg så att säga. HÄRLIGT!
 
Sen är min semester slut men har då endast 8 jobb dagar kvar innan jag går på ledigt inför tenta & skola. Så känns inte såå hemskt att börja jobba igen då de tar slut lika snabbt igen, trist bara att behöva plugga till en tenta direkt... Men så är livet!
 
Två bilder sen tävlingar för ca 2 år sen på zipp när Jennifer var skadad!
 
 
 
 

Semester!!

Denna veckan har ju jag semester vilket är himla gott, önskas bara lite mer strandenväder men lär inte bli något mer sådant under semstern. Fick en dag i söndags och en i måndags så får väl va lite nöjd trots allt, hehe. Annars tar jag mest dagarna som dom kommer, tycker det är väldigt skönt att vakna när man vill och inte ha något planerat hela tiden utan planera längs dagen liksom. 
Så idag så red jag först Vo ut en runda med mamma och sen hoppa jag Zipp som var pigg, glad & fin. Sen har jag och mamma strosat på stan, kollat i lite butiker och tagit en fika. Så ikväll tänkte jag vara med Erik och kanske ett par vänner!
 
Jag ska ju tävla Zipp på lördag, kanske jag glömt säga? Vi ska bara hoppa 1m då eftersom han haft en liten bristning vid armhålan, så han är igångsatt och riden under hela tiden fast utan sadel de 10 första dagarna men sen som vanligt, men vi vill bara se så allt stämmer. Men som han hoppa idag så känns han hur fräsch som helst. Så ska Jennifer ha med Belgrado också och hoppa två 1m. 
Så resten av veckan lär bli lugn fast med inslag av ridning, häng med vänner och lite sånt. Skönt med en lugn semestervecka känner jag!
 
Min älskade Vo har också en lugn vecka efter tävlingen i helgen, med massa uteritter och mys!
 
 

Resultat från helgen!

Hejsan! 
I helgen tävla ju jag i Varberg, på Varberg Summer horse show. Fredagens resultat har ni ju, skulle gett resultat för lördagen också men appen i mobilen låg nere så de gick inte så bra tyvärr.
Men tänkte lägga ut filmer och liten kommentar till alla som jag brukar göra:
Fredagens kval 1 130. A:0-A:0 två faser:
Vo hoppade fint, jag kanske hade något undertempo och tog ut vägarna lite för mycket vilket ledde till ett tidsfel. Sen även en rivning på sista i grunden vilket var lite tråkigt då han egentligen hoppade fint, kom lite knackigt på ett par hinder vilket gör att detta är helgens "sämsta" runda trots att det endå var en bra runda. Som jag skulle vart nöjd med en vanlig helg! 
 
Lördagens klass var också en 130 klass fast då en A:0 tidshoppning. Framhoppningen var KAOS då Vo bara drog och var allmänt borta i sina tankar. Sista minuten innan jag skulle in drilla Dessie mig med massa tempoökningar i galopp vilket nog var våran räddning för här gör vi en NOLLA. Inte så snabb dock då jag inte riktigt visste var jag hade han, men alltså wow vad Vo hoppar fint denna helgen! Kom någon utanför placering dock. 
 
Söndagen då. Kom tyvärr inte till A-final trots två riktigt bra rundor enligt mig. Men hade jag vart felfri på fredagen och 5 fel på lördagen istället hade jag nog kommit till A-final vilket bara är sjukt konstigt. och de var flera som kom placerade på fredagen och hade 8 fel på lördagen som kom till A-final, då borde man ju typ gått på totaltfel då jag vart mer "stabil" igenom kvalen. Men inget att gräma sig åt nu i efterhand och bara ta de för vad det är.
Så på söndagen hoppa vi 125 A:0 tidshoppning och detta var nog helgens bästa runda, kunde rida på han utan att han stack och han var med mig hela tiden och hoppa som en på miljonen. Var flera decimeter över alla hindrerna. Kom fel på ETT hinder som han kom liiite nära på och han får med sig de i uppsprånget men de var knappt, men alltså han var så himla fin och allt bara flöt på så är så himla nöjd med han. Bara lite surt att missa placeringen med en sån fin runda på de skit petet.  
 
Är riktigt riktigt nöjd över alla rundorna i helgen, han har hoppat sjukt fint alla tre dagar bara att de blivit bättre & bättre vilket bara är skönt att han inte blir trött av tredagars tävlingar. Så är stolt över min insats på dessa svåra banor och speciella omgivning, men framförallt nöjd med Vo som hoppar så JÄKLA BRA hela helgen. Är SÅ nöjd med helgens resultat och med Vosse! Så mycket kärlek <3